Val 2014 i P4 Stockholm

Kevius (M): Idrottsnämnden ska inte rusta Kanalplan

1:39 min

Stockholms moderata idrottsborgarråd Regina Kevius tycker inte att idrottsnämndens pengar ska gå till en upprustning av Kanalplan, utan Hammarbys damlag kan istället spela på Stockholms stadion.

– Idrottsnämndens fokus är barn och ungdomsidrott och vi har rustat upp Stadion med 70 miljoner kronor och nu investerar vi 5 miljoner extra så att det blir 800 sittplatser under tak, så att det blir en damallsvensk arena, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius.

Eftersom Stockholms stadion rustas enligt de nya arenakraven för allsvensk damfotboll skulle Hammarbys damlag kunna spela sina hemmamatcher där.

Men Hammarby Damfotboll tycker att det är fräckt att föreslå det och att det skulle splittra klubben, eftersom den är beroende av närmiljön och publiken består av södermalmsbor.

– Jag kan konstatera att Djurgårdens herrar åker till Stockholms arenan. Jag har förståelse för de argumenten, men jag menar att Stadion är en fullgod damallsvensk arena för fotboll, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius.

Men Folkpartiet och de rödgröna partierna i Stockholms stad tycker inte att Stadion räcker, utan är för en upprustning av Kanalplan.

– Moderaterna har ju hittat pengar varje gång de behövs för elitsatsningar när det gäller herrfotbollen, de senaste exemplet är Grimsta IP där man hittade 47 miljoner för att Brommapojkarna ska kunna spela sina hemmamatcher där. På samma sätt är det klart att vi ska satsa på de damlag vi har, säger Emilia Bjuggren som är socialdemokratiskt oppositionsborgarråd och vice ordförande i Idrottsnämnden.

Men det håller inte Regina Kevius med om, utan ska Kanalplan upprustas är det inte Idrottsnämndens pengar som ska användas.

– Idrottnämndens fokus är barn och ungdomsidrotten. Stockholms arenan har finansierats från Stockholms stad centralt och vi fick extra pengar för Grimsta och det finns absolut en diskussion om kan man få extra pengar för någon annan anläggning, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius.