Här är Alliansens löften inför valet

2:00 min

Under förmiddagen avslutade Alliansens partiledare presentationen av sitt valmanifest, som fått namnet "Vi bygger Sverige". Statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt säger att det är ett unikt tillfälle i svensk politik.

– Det är enda tillfället i valrörelsen då ett förberett regeringsalternativ berättar för folket vad vi ska göra. Det behövs inga följdfrågor. Det är dessutom en regeringsallians som två gånger tidigare genomfört det vi lovat svenska folket, säger Fredrik Reinfeldt.

– Vi lovar ordning och reda i ekonomin, 350 000 fler jobb till 2020.

Med knappt två veckor kvar till valet har de borgerliga regeringspartierna i dag presenterat sitt gemensamma valmanifest.

Alliansen lovar att det inte ska bli några skattehöjningar på arbete eller på företag, och inga ofinansierade skattesänkningar.

Valmanifestet innehåller dock få nya förslag. De senaste dagarna har de fyra partiledarna hållit en rad presskonferenser runtom i Sverige och avslöjat delar av innehållet.

Det handlar bland annat om mindre klasser, tioårig grundskola och ordningsomdömen.

Dessutom lovar Alliansen ett miljöbilspaket, med förlängd supermiljöbilspremie och statligt stöd till 10 000 nya laddstolpar för elbilar, hårdare straff för grova våldsbrott och ytterligare sänkt arbetsgivaravgift för unga under 23 år.

Så här sammanfattar statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt, som är tillfreds med resultatet.

– Det viktigaste är att nu säga till svenska folket att vi ska ha ordning i svensk ekonomi. Vi ska bygga upp våra skyddsvallar, stå rustade när nästa kris kommer, säger Fredrik Reinfeldt.

Folkpartiledaren Jan Björklund är nöjd med valmanifestet. Det satsas mycket på hans område: skolan.

– Mer än hälften av budgetsatsningen, 55 procent, läggs på skola och utbildning. Flera av de riktigt stora förändringarna och reformerna ligger på utbildningsområdet. Så jag är väldigt nöjd med det genomslag vi fått, säger Björklund.