Så kritiseras Allianses valmanifest av oppositionen

1:27 min

Kritiken från oppostionspartierna  mot Alliansens presenterade valmanifest har inte låtit vänta på sig. De fyra oppositionspartierna Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är kritiska mot olika delar av valmanifestet, men en sak är de överens om, de tycker alla att det är tunt med förslag.

– Väldigt få förslag till reformer i det hgär valmanifestet. När man inte kan gå till val på stora skattesänkningar, ja då vill man just ingenting, säger Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

Förutom att vara överens om att det var dåligt med förslag från alliansens sida kritiserar vart och ett av oppositionspartierna valmanifestet utifrån sina hjärtefrågor.

– Ett valmanifest som är ett rent svek mot våra barn. Bara tre procent av satsningarna går till miljön när vi står inför ett klimathot som vi faktiskt måste ta tag i tillsammans, säger Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör,

Vänsterpartiet, som går till val på att stoppa vinsterna i välfärden, kritiserade Alliansens svävande svar på vilka ytterligare statliga företag som kan komma att privatiseras.

Sverigedemokraterna saknar förslag i valmanifestet på hur Alliansen har tänkt finansiera en ett eventuellt ökat flyktingmottagande.