BORÅS

Så görs målningarna till No Limit

3:10 min

På fri hand, med hjälp av en projektor eller ett slags rutnät - sätten att skapa gatukonst på är många. Gatukonstfestivalen No Limits projektledare Stina Hallhagen laddar för invigningen ikväll.

– Jag har bara fått positiva kommentarer. Det har hänt att folk ringer och säger att de har en vägg över. Något förslag har vi till och med nappat på, säger Stina Hallhagen.

I veckor har det förberetts inför No Limit. Det har skapats konst i gångtunnlar och på fasader. Men konstnärernas teknik skiljer sig åt.

– Kobra som är på Sandsvalls plats har valt att först skapa ett slags rutnät. Jag vet att han använde sig av en colaburk och ett snöre, han dränkte in snöret i färg och fick på så sätt ett rutmönster, säger Stina Hallhagen.

-- Natalia som är vid Arlahuset, fasaden mot Borås Tidning, använde sig av en projektor. Hon var där på kvällen och ställde projektorn i ett fönster och skapade själva skissen.

– ECB målar på andra sidan Arlahuset och han målar helt på fri hand, säger Stina Hallhagen.  

Vad händer med målningarna sen?

– Tanken är att de ska vara permanenta. Om det skulle vara så att fastighetsägarna vill ha bort målningarna har vi lovat att återställa väggarna. Det är konstnärerna som äger sina målningar, säger Stina Hallhagen.