Metalbandet Spellbound firar debutskiva med återförening

12 min

I år är det trettio år sedan det svenska metalbandet Spellbound från Uppsala släppte ut debutplattan "Breaking the spell" och det kommer att firas med en konsert på lördag.  

Det var i slutet av 1984 som Spellbounds debutskiva "Breaking the spell" såg dagens ljus. Och det var via en rockbandstävling som skivbolaget Sonett anordnade som Uppsalabandet Spellbound rodde hem skivkontraktet till sin debutskiva. 

– Vi hade en vecka på oss, fyra dagar till inspelning och tre dagar till mixning vilket jag tyckte var en evighet på den tiden för vi hade gjort demos och det innan och då klämde vi in tio låtar på en dag konstaterar Hans "Hasse" Froberg sångare i Spellbound.

Men nu såhär trettio år efter debutskivan så kommer Spellbound att genomföra en återföreningskonsert i Uppsala med originalmedlemmarna men när frågan dök upp om en återförening så var responsen först en aning tveksam.  

 – Jag hörde mig för och det var väl lite sådär just då men sen aktualiserades frågan nu i sommar och då var det annat ljud i skällan förklarar bandets sångare Hans "Hasse" Froberg.