Sävsjö

Eklund misstänks för mord på Jasmina

7:10 min

Anders Eklund, dömd till livstids fängelse för mord på Engla Höglund 2008 och Pernilla Hellgren 2000, misstänks för ännu ett mord, och då handlar det om sexåriga Jasmina Jasharaj som försvann i Sävsjö sommaren 1997.

Tommy Thorngren, presstalesman på polisen i Jönköpings län bekräftar att Anders Eklund är skäligen misstänkt för mord, alternativt människorov, och att han är anhållen. Johan Frisk, kriminalkommissarie, bekräftar för P4 Jönköping att det handlar om Jasmina, som alltså försvann spårlöst i Sävsjö sommaren 1997.

Någon kropp har aldrig hittats och under årens lopp har flera personer förhörts om försvinnandet. Anders Eklund förhördes redan 2008 om försvinnandet, och vad som nu lett till misstankarna är än så länge oklart.

– Vi har bearbetat tips under de här 17 åren och kan i nuläget komma fram till att vi har den här mannen som skäligen misstänkt, säger Tommy Thorngren.

Men exakt vad de har för information nu vill polisen inte gå ut med eftersom det kan få negativa konsekvenser för utredningen. Polisen i Jönköping vill heller inte svara på om Jasminas kropp har hittats.

– Det kan jag inte svara på i nuläget, säger Tommy Thorngren.

Men du kan inte dementera uppgiften?

– Jag kan varken svara ja eller nej på den frågan.

Eklund fördes till Jönköping under gårdagen för förhör och är alltså skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankegraden.

Eklund menar att han har ingenting med fallet att göra, sgäer hans advokat Leif Silbersky till TT.