Nattens jägare en fantasybok med politiska undertoner

10 min

Amsalor och draken, genom skuggornas dal och kanariefågeln och fladdermusen det är namnet på några av namnen på Uppsalaförfattaren Mattias Lönnebos böcker. Under nästa vecka kommer den nya boken som går under namnet Nattens jägare att släppas. 

Mattias Lönnebo började att intressera sig för fantasylitteratur när han var liten men han började att läsa sci-fi-böcker först innan han upptäckte fantasylitteratur. Sen dess har Mattias skrivit en handfull böcker men förutom sitt författande kombinerar han skrivandet med sitt vardagliga yrke som präst. 

– Det går alldeles utmärkt för man jobbar mycket med ord och att uttrycka sig så det är en bra övning och det kan berika ens arbete som präst också att kunna uttrycka sig på olika sätt när man predikar och talar med människor säger Mattias Lönnebo. 

Den nya romanen som Mattias skrivit heter "Nattens jägare" som kommer att släppas inom en snar framtid beskrivs som antinazistisk bok för unga och förutom att väva in politiska undertoner i berättelsen har Mattias även jobbat med att inte använda sig av vanliga byggstenar i en fantasy så som riddare och prinsessor utan i boken får man träffa en annan typ av hjältar.

--Jag tycker att det var spännande och intressant och jag tyckte också att det kunde vara lättare få ihop det med dom här antirasistiska tankarna då som jag uttrycker i boken konstaterar författaren Mattias Lönnebo.