Val 2014

Said Abdu (FP) kryssades in i riksdagen

0:59 min

Folkpartisten Said Abdu från Trollhättan var en av de som kryssade sig in i riksdagen i valet.

Med endast åtta rösters marginal gick folkpartisten Said Abdu från Trollhättan om förstanamnet på listan till riksdagen för valdistriktet Västra Götaland Norra, Kristina Grapenholm från Alingsås. Han får nu en plats i riksdagen, och Folkpartiet i Trollhättan får sin första riksdagsplats sedan 1999.

– Det är nervöst och ansvarsfullt, och jag hoppas att jag skall kunna göra ett bra jobb och representera alla som har röstat, säger Said Abdu.

Abdu säger jobb och näringsliv är viktiga frågor för honom, men också skolpolitiken.

– Jag har haft en slogan som går ut på att din bakgrund inte ska avgöra din framtid, som handlar mycket om att man ska få lika möjligheter.

Kristdemokraten Penilla Gunther, också från Trollhättan, hänger sig kvar efter att hon i slutet av räkningen drog ifrån sin konkurrent Niklas Hellgren från Alingsås.

– Jag är glad och tacksam för väljarnas förtroende att få tjänstgöra i riksdagen fyra år till, säger Penilla Gunther i ett pressmeddelande.

Peter Rådberg (MP), som suttit i riksdagen i två mandatperioder, förlorar sin plats till Janine Alm Ericson och det var en jämn kamp dem emellan.