Uppsala

Vattnet tillbaka efter stora läckor

Vattnet ska nu ha kommit tillbaka i de områden i Uppsala som drabbades av av de stora vattenläckorna i Uppsala under fredagen. Även trycket i ledningarna ska nu vara normalt.

Det här uppger Uppsala Vatten under lördagsmorgonen.

Uppsala Vatten uppger att det fortfarande kan finnas svarta partiklar i vattnet som ska vara ofarliga att dricka, men som kan missfärga kläder om du tvättar i vattnet.

Vid 18-tiden på fredagskvällen kom vattnet tillbaka till Albert Engströmsgatan/Almqvistgatan, men Uppsala Vatten uppgav att det kunde vara dåligt tryck i vattnet, eftersom det fortfarande pågick följdarbeten efter vattenläckorna.

Bertil Lustig, VA-chef vid Uppsala Vatten, säger till P4 Uppland att det nu är en större vattenläcka kvar vid Tycho Hedén, som beräknas vara löst kring midnatt.

Det var under fredagsmorgonen som det plötsligt blev flera stora vattenläckor. Tidigare idag ledde det till att man också var utan vatten på Ling och på Kvarngrädet. Men vad som orsakat de här problemen det är fortfarande oklart.

– Jag vet inte. Det är flera stora läckor som kommit och det kan vara så att en stor läcka gav nästa. Det kan bli så ibland, att det är så stora krafter och sånt tryck helt enkelt. Men det är väldigt ovanligt. Nu har vi fokuserat på att lösa det som händer nu. På måndag får vi fundera på hur det kunde bli såhär.