Invigningen av sopförbrännings-anläggningen skjuts upp

0:39 min

Mälarenergi skjuter upp den officiella invigningen av sopförbränningsanläggningen i Västerås, man vill vara säkra på att det inte ska lukta från anläggningen även om det skulle bli störningar i produktionen.

Anläggningen startades i början av året, och nu fungerar själva förbränningen som den ska, däremot har det varit stora problem med lukten från anläggningen.

Mälarenergi har jobbat för att lösa problemen men innan det blir officiell invigning vill Mälarenergi vara säkra på att det inte luktar även om det skulle bli störningar i produktionen, säger bolagets pressansvarige Jocke Höök.

– Vi väljer att flytta fram invigningen till en senare tidpunkt då vi känner oss helt fullkomligt nöjda med allt, allting fungerar och att också Västeråsarna känner sig nöjda. Vi vill säkra att vi kan köra hela anläggningen och även ha störningar utan att det ska orsaka någon form utav lukt.

Vad är det ni måste göra innan det kan bli en officiell invigning?

– Vi vill vara säkra på att vi kan köra hela produktionen och ha anläggningen igång och även ha mindre störningar, som det brukar vara i en sådan här produktion, utan att det stör vår omgivning, säger Jocke Höök.