Kretsloppet lockade hela familjen

1:25 min

Kretsloppet har i år drygt 6500 deltagare till lopp för både barn och vuxna. Det första loppet på dagen var 400 meter för barn under 7 år.

Glada raska fötter sprang i mål på Allégatan för att strax därefter få ta emot glittrande medaljer. Adam, Sixten och Kevin var nöjda med att vara bland de första som sprang i mål.

- Jag tänkte att jag skulle springa jättesnabbt i början och sedan sakta ner för att ta fart igen mot slutet.

- Jag tänkte att jag skulle jogga först och sedan putta fart.

Killarnas bästa tips till de vuxna är att inte stanna och pausa under loppet.

Själva skulle de fira sin vinst med godis.

En bit därifrån står en familj, alla klädda i träningskläder med nummerlappar på bröstet. Det är familjen Neumann som just sett den yngste sonen Dante springa 400 meter. Nästa lopp ska de äldre barnen Polly och Oliver springa innan det är dags för föräldrarna Camilla och Jonas att springa en mil.

Men för lösningen för att alla ska kunna springa sina lopp är att ha med sig en extra person, i det här fallet är det mormor. 

-  Hon gör allt från att bära väskor, ta emot små barn i målgången till att heja, säger mamma Camilla.

I onsdags sprang de hela familjen 3 km för att testa formen. Alla är sugna på att springa, men på frågan vem som är den mest tränade och springer fortast så svarar de alla samma sak.

- Pappa !!

Pappa Jonas småler och erkänner.

- Jo det stämmer.

Vad har du satt upp för mål för dig själv ?

- Jag hoppas springa på 45 minuter i år men jag har ett mål om att kunna spring Kretsloppet på 40 minuter, men det blir inte i år.

För mamma Camilla är målet att springa loppet på en timma.

- Jag ser det mer som en rolig grej, med mycket folk på stan.