Vinst för VästeråsIrsta i elitseriepremiären

1:46 min

Det blev en oerhört jämn match i elitseriepremiären i handboll där VästeråsIrstas damer tillslut vann med 23-22 mot BK Heid.

Säsongens första poäng är i hamn men det var en del nerver och det märktes inledningsvis hos hemmalaget. BK Heid inledde starkt och tog som mest ledningen med tre mål, men Västeråstjejerna kom igen och kvitterade i matchens elfte minut. I slutet på första halvlek tog de ledningen samtidigt som Martina Thörn i målet började ta många bollar. Även BK Heids målvakt gjorde en riktigt bra insats och i halvleksvila stod det 10-10.

Andra halvlek blev också en jämn kamp med både tapp och framgång för hemmalaget och slutminuterna blev riktigt dramatiska. BK Heid får en spelare utvisad i 26:e minuten vid ställningen 20-20. Västeråslaget jobbar stenhårt bakåt och kan tillslut vinna med ett mål vilket gav slutresultatet 23-22.

Ellinor Åström blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget och säger att det var riktigt nervöst både innan matchen och i slutminuterna.

--Jag gillar att spela sådana här tuffa matcher och det var riktigt nervöst. Målvaktsspelet kunde varit bättre, de får inte lika mycket hjälp från oss utespelare heller som de brukar få. Men vi kämpar in i det sista och det gör att vi vinner idag.

Tränaren Erik Larholm var nöjd efter matchen och menar att det var försvarsspelet som ledde till vinst.

– Vi bytte försvarsspel och det var en av anledningarna till att vi vinner. Det är också fler som vill vinna på slutet, så man kan säga att vi var bäst när det gällde.