Träning

P4 Jämtland tränar med coachen Lena Gavelin

13 min

Nu kan du komma igång med löpträningen tillsammans med P4 Jämtlands kända profiler, Leif Landin, Emelie Andersson, Annelie Lanner och Ricky Karström. Långdistanslöparen Lena Gavelin coachar.

NU drar vi igång en ny träningsserie i P4 Jämtland - P4 Tränar!

Långdistanslöparen och träningsinspiratören Lena Gavelin är coach och förutom att vi hoppas att radiopubliken hänger på så har vi fyra träningssugna adepter härifrån radion som deltar: kanalchefen Ricky Karström, programledarna Emelie Andersson och Leif Landin samt tf programchefen Annelie Lanner.

– Vi tränar för att vara friska, vi tränar för att bli gamla, säger kanalchef Karström.

De fyra träningssugna deltagarna från P4 Jämtland är födda på 50, 60, 70 och 80-talet och förutsättningarna är väldigt olika.

Kanalchef Ricky Karström tycker om att springa långt och har som mål att orka springa hela Stockholms Maraton utan att få det kämpigt.

Förmiddagsprogramledaren Emelie Andersson siktar på att köra Tjejvasan samtidigt som hennes kollega Leif Landin vill börja träna regelbundet.

Tf programchefen Annelie Lanner har egentligen inte satt upp ett mätbart mål utan vill må bättre och ha roligt vid träning.

Långdistanslöparen Lena Gavelin tycker det är kul att inspirera andra och tycker att det ska bli spännande att det är så olika förutsättningar i träningsgruppen.
Lyssnarna kan följa träningsgänget via sociala medier på #P4tränar ända fram till våren.

– Om man är många och peppar varandra så blir det roligare, säger Emelie Andersson som gärna vill ha träningskompisar runt i länet.

Första hemläxan som coachen Lena Gavelin ger till till P4 Jämtlands träningsgrupp är: Ricky ska träna ett lugnt långpass och ett kortpass på en mil ska springas på 60 minuter.
Leif ska börja med att inskaffa löparskor och kläder samt börja jogga korta sträckor max 2-3 minuter.
Emelie har problem med ett knä och måste tänka på rehabträning med mycket knästabilitet.
Annelie ska variera träningen för att det ska vara roligt i längden, tipsar coachen Lena Gavelin.