Ännu längre väntan på idrottshall på Bjurhovda

1:44 min

Nu under hösten skulle en ny idrottshall byggas i anslutning till Bjurhovdaskolan. Det beslutade kommunstyrelsen i Västerås så sent som i april - men nu har bygget återigen skjutits på framtiden.

Planen är att arbetet ska påbörjas nästa år i stället.

Jazmin Pettersson (S), ordförande för fastighetsnämnden i Västerås, hoppas att man ska kunna komma igång med projektet så snabbt som möjligt:

– I vår investeringsbudget ligger byggandet av idrottshallen för 2015. Jag hoppas verkligen att vi skunna komma igång med den redan i början av det året.

Hur kommer det sig att det tagit så lång tid? Det skulle ju vara klart hösten 2014?

– Det har tagit ganska lång tid överhuvudtaget med hela Bjurhovda. Vi har haft många samtal med föreningarna därute för att se över helheten. Både när det gäller Bjurhovda centrum och gympasalen. Det ser vi som en helhet, säger Jazmin Pettersson.

Anna-Pia Emanuelsson, lärare på Bjurhovdaskolan, menar att det ständigt lovas att de ska få en ny idrottshall, men att det inte händer någonting:

– Vi har väntat i sex år på den här idrottshallen, ända sedan vi fick en ny skola här på Bjurhovda. Det här beslutet skjuts fram hela tiden.

– Vi lever på hoppet om att vi ska få en ny hall, men vi börjar tro att det kanske aldrig sker, säger Anna-Pia Emanuelsson.

Med den rådande situationen, och en idrottshall i Bjurhovda som inte håller måttet, är skolans elever tvungna att åka till andra idrottsanläggningar runtom i Västerås för olika idrottsaktiviteter. Detta till en kostnad som skolan själv får stå för.

– Det här är ett måste för att att barnen ska få röra på sig, och för att de ska få den fysiska utveckling som de behöver, säger Lolan Sjuls, rektor på Bjurhovdaskolan.

– Det är absolut inte okej att det tagit så lång tid att få fram en idrottshall.