Tuff fransman väntar Kalinovic på hemmagalan

1:32 min

Nu är det klart vem Benjamin Kalinovic får möta när proffsboxningen är tillbaka i Västerås efter 40 år. Han ställs mot fransmannen Frank Haroche Horta i kampen om ett ett europeisk mästarbälte.

För första gången sedan 1969 kommer det att arrangeras en proffsboxningsgala i Västerås. Ett av huvudnumren är hemmaboxaren Benjamin Kalinovic som för första gången ska boxas om ett mästarbälte.

Nu är det klart att hans motståndare blir fransmannen Frank Haroche Horta. En tuff boxare som kommer passa bra, menar Kalinovic tränare Alex Wennersten.

– Benjamin är lite mer teknisk och kommer ligga lite på håll. Men han vill visa Västerås att han är en fajter och det kommer passa honom bra, säger Kalinovic tränare Alex Wennersten som också är med och arrangerar galan.

Det är den 8 november som det kommer att smälla i hockeyarenan på Rocklunda. 32-årige Västeråsboxaren Benjamin Kalinovic får då för första gången visa upp sig på hemmaplan.

Han ställs mot den två år äldre fransmannen Horta, som har 35 segrar på sina 53 proffsmatcher. På spel står en mindre Europatitel, men det handlar ändå om ett bälte vilket är viktigt i jakten på de större matcherna.

– Han måste vinna för att följa den plan vi har att om fyra-fem matcher ligga bland topp tio. Annars går vi tillbaka och börjar om och jobbar upp oss igen.

Kalinovic i all ära, men galans stora höjdpunkt är Mikaela Laurén som har chansen att ta hand om boxningsvärldens mest prestigefyllda titel - WBC.

– Absolut det största och mest åtråvärda bälte en proffsboxare kan boxas om. Mike Tyson och Mohammed Ali har boxats om det här bältet så det är en stor fight vi får hit till Västerås.

Alex Wennersten hoppas nu att de två huvudnumren ska fylla arenan när proffsboxningen är tillbaka i Västerås efter 40 år.

– Vore underbart om vi kan sälja alla biljetter. Det är en stor idrottshändelse.