Politiker bemöter kritik mot försenad idrottshall

7:01 min

Nu i höst skulle en ny idrottshall ha byggts i anslutning till Bjurhovdaskolan i Västerås, enligt ett beslut i kommunstyrelsen. Men bygget blir försenat, vilket nu kritiseras. Nu svarar politiker på kritiken.

Planen är att byggnadsarbetet ska påbörjas nästa år i stället, och nu kritiseras den här förseningen. Fastighetsnämnden erkänner att det har tagit ganska lång tid med hela Bjurhovda.

– Det är jätteolyckligt, men alla beslut är fattade och de som oroar sig för att det inte ska bli någon hall kan jag lugna. Det är på gång och det jobbas med frågan intensivt, säger Vasiliki Tsouplaki från Vänsterpartiet.

Moderaten Mikael Damsgaard håller med om att fördröjningen inte är bra:

– Det är onödigt att det fördröjs ytterligare, det borde vara rimligt att starta bygget redan nu under hösten, säger han.

Både Vasiliki Tsouplaki och Mikael Damsgaard sitter i barn- och ungdomsnämnden och vi frågade vilken makt de har över den här frågan:

– Vi har makt tillsammans med andra och en förutsättning är att det finns anslagna investeringsmedel och en detaljplan. Sedan är det naturligtvis barn- och ungdomsnämnden som beslutar om en hall ska byggas. Och att det dröjt så länge hänger ju ihop med planfrågan, säger Mikael Damsgaard.

Vasiliki Tsouplaki, vad säger du om att barnen måste skjutsas till andra hallar för att de ska få sin skolgymnastik?

– Det är ny information för mig, så jag har kontaktat vår verksamhetschef för att höra hur det ligger till. Jag trodde att man använde den gamla hallen fortfarande och vi måste ju se till så att skolan inte har dubbla kostnader, säger hon.