Stenbäcken förväntas leda VästeråsIrsta

1:31 min

Meriterade nyförvärvet Alexander Stenbäcken förväntas leda VästeråsIrsta i ett nytt försök att ta sig upp i handbollens elitserie. Och han trivs med att få ta stort ansvar.

– Jag kommer försöka bidra så mycket jag kan med mitt handbollskunnande. Men det är nog ingen som förväntar sig att jag ska göra tio mål i varje match för jag har aldrig varit ett utpräglad målskytt, säger Alexander Stenbäcken.

Efter flera år i Sävehof med tre SM-guld hamnade han i Eskilstunalaget Guif där han mest fick inrikta sig på spel i försvaret.

I nya klubben VästeråsIrsta kommer han däremot få ett stort ansvar även när det gäller offensiven.

– Det blir en nytändning nu när jag får en ny roll med mycket ansvar där jag känner att jag får våga misslyckas men ändå spela.

Under sin karriär har han drabbats av en rad skador. Så också nu när han kom till Västerås och fick en smäll på handen och missade stora delar av försäsongen.

Han var visserligen tillbaka i premiären mot OV Helsingborg, men känner att han inte riktigt är helt återställd än.

– Nej, jag känner fortfarande av det i vissa läge. Om jag töjer i ytterlägena så är det lite stelt.

Stenbäcken anser att årets VästeråsIrsta ska vara med i toppen av allsvenskan och minst ta sig till ett elitseriekval. 28-åringen är övertygad om att laget kommer att bli bättre och bättre under säsongen.

– Dels för att jag är ny, och sedan tror jag att spelet kommer sitta mer och mer då vi kan gå in på detaljer istället för stora penseldrag.

Efter förlusten i första omgången borta mot Helsingborg väntar Rimbo i hemmapremiären under lördagen.