Världens barn

Konst för Världens barn

3:01 min

Mikael Kallioniemi från Västerås deltar i Art for Good, där ett gäng konstnärer och artister har målat tavlor för Världens barn.

P4 Västmanlands insamling till Världens barn pågår för fullt. Fram till och med fredag kan du hjälpa barn som har det svårt genom att ringa in ett bidrag. På fredag kan du bland annat komma förbi vår Världens barn-loppis, och på torsdag kan du delta i vårt motionslopp i Vasaparken, allt till förmån för Världens barn. Allt för att göra världen lite bättre.

En västeråsare som också tagit saken vid egna händer och är med och påverkar är Mikael Kallioniemi.

Hur kom du i kontakt med Art for good?

Jag blev kontaktad av Anne Tonkin, som är initiativtagare. Vi har samarbetat tidigare, både kreativt och konstnärligt. Hon presenterade själva iden och frågade om jag ville vara med och jag tyckte det lät jättekul och jätteintressant så jag tackade ja.

Att få möjlighet att hjälpa till så här, vad betyder det här för dig?

– Det betyder jättemycket. Det är jättekul att få vara med och hjälpa till. Sen är det bara och hoppas att folk tycker om tavlan och ser det som en bra grej att dels får man buda på nånting där pengarna går till välgörenhet och samtidigt får du en fin tavla som du tycker om också. Det är verkligen en win-win situation för dom som vill vara med och lägga ett bud.

Auktionen avslutas 3 oktober och Mikaels tavla hittar du här!