Niklas Hägg siktar på guld

1:30 min

I helgen har Niklas Hägg från Ilsbo i Nordanstigs kommun chans att vinna Rally-SM i klassen för otrimmade bilar med fyrhjulsdrift. Men det kommer inte att bli lätt. Inför finalen i Uppsala är det oerhört jämnt mellan fyra förare som alla har chans att ta SM-guld. 

– Det har varit nervöst flera veckor innan det här. Vi har haft lite otur under några av de tidigare deltävlingarna med bland annat punkteringar och drivaxelbrott. Därför har det blivit lite väl spännande. Nu är det allt eller inget som gäller, säger Niklas Hägg.

Det är verkligen upplagt för en spännande final i årets Rally-SM i klassen som Niklas Hägg och hans kartläsare Christer Carlsson kör. Inför helgens tävlingar skiljer det endast tre poäng mellan fyra förare som alla har chans att vinna SM. Därför har Niklas Hägg förberett sig noggrant inför tävlingen.

– Jag har gjort allt jag kan. Jag har tränat varje kväll, druckit mycket vatten och laddat upp kroppen. Vi har även varit ute och testat bilen och kört mörkerkörning. Ja, jag har försökt göra allt jag kan för att bli så snabb som möjligt.

Hur känns både bilen och du just nu?

– Jag tycker att det känns väldigt bra inför helgen, säger Niklas Hägg med ett leende.

SM-tävlingar i Uppsala inleds på fredag kväll och avgörs på lördagen. Någon gång lördag eftermiddag står det klart om Niklas Hägg lyckas vinna Rally-SM.

– Jag vann ju Sprint-SM i vintras så det skulle vara toppen att vinna Rally-SM samma säsong. Vi ska göra allt vi kan för att vinna Rally-SM också, lovar Niklas Hägg.