Fler företag intresserade av Nevs

1:46 min

P4 Väst kan avslöja att biltillverkaren Nevs förhandlar med fler företag för att lösa den ekonomiska krisen.

Det är fler fordonstillverkare som är intresserade av Nevs och som vill samarbeta med biltillverkaren i Trollhättan. Nevs diskuterar alltså nu med flera andra företag för att hitta lösningar på den ekonomiska krisen.

Sedan tidigare har Nevs förhandlat med två asiatiska fordonstillverkare, enligt uppgifter till P4 Väst indiska Mahindra och kinesiska Dongfeng, om nya samarbeten för att få in pengar till den sinande kassa. Det handlar dels om att tillsammans utveckla nya bilmodeller och dels om att få in en ny ägare.

Men nu har Saab-tillverkaren också kontakt med flera andra företag. Det bekräftar Mikael Östlund som är kommunikationschef på Nevs för P4 Väst.

– Ja, vi tittar även på andra alternativ. Vi har kontakter med andra intressenter.

Vad kan du säga om de intressenterna?

– Det handlar också om fordonstillverkare och företag i den branschen. Vi kommer kunna berätta mer om det lite senare.

Förs det förhandlingar med de andra också?

– Ja, vi har kontakter med andra intressenter också. Men vårt huvudspår är de stora fordonstillverkare som vi för förhandlingar med.

Kan man säga att det är en backup-plan i fall de inte skulle gå i lås med de andra?

– Ja, vi tittar på andra lösningar också. Konstigt vore annat. Men vårt huvudspår är de här två fordonstillverkarna, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till P4 Väst.

Nevs befinner sig i rekonstruktion, ett sorts konkursskydd, och nästa onsdag, den 8:e oktober, kommer biltillverkaren i Trollhättan att presentera en rekonstruktionsplan. Där ska man beskriva hur man ska göra företaget lönsamt och hur Nevs ska överleva. Då kommer också mer information om förhandlingarna att läggas fram.

– Vi kommer presentera mer den 8:e oktober, säger Mikael Östlund.