Väpnat rån i Falköping

1:31 min

Två beväpnade och maskerade personer rånade Pressbyrån vid järnvägsstationen strax före klockan nio i morse. En chockad expedit togs om hand av ambulanspersonal men ingen skadades fysiskt.

Gärningsmännen var beväpnade med en pistol samt en kniv och rånade butiken på pengar samt tobaksvaror. De sprang från platsen in i tunneln som går under stationen ut mot baksidan av stationen och hoppade troligen in i en bil.

Falköpings tidning har pratat med en person som bevittnade rånet från stationsbyggnadens väntsal:

– Jag såg hur den ene riktade en bajonettliknande kniv mot halsen på den som arbetade i butiken, säger vittnet till tidningen.

Det är enligt polisen oklart hur mycket man fått med sig. Butiken är nu stängd tills vidare och polisen förhör personal samt vittnen på platsen samt söker av närområdet efter den bil som man tror att rånarna lämnade i. Man analyserar också material från de övervakningskameror som finns i butiken. Ett tiotal patruller deltar i arbetet.

– Både vittnen och butiksbiträdet är chockade, men har inga fysiska skador, säger polisinspektör Emma Ekdahl utanför butiken.

Rånet skapade under morgonen och förmiddagen vissa probem för resenärer eftersom många köper sina biljetter i butiken, som ju av förklarliga skäl hölls stängd. Under dagen har polisen också fått in flera tips från allmänheten som man följer upp. Exakt vad det är för information vill polisen inte gå in på.