Flygplatschef glad över att segdragen utredning är över

1:32 min

Efter tolv år av utredningar fick Västerås flygplats igår rätt av EU-kommissionen när det gäller statsstödet till Ryanair. Flygplatschefen Mikael Nilsson är glad över att kunna lägga frågan bakom sig.

Igår kom beskedet att EU-kommissionen efter tolv år nu utrett och godkänt det statsstöd som Västerås Flygplats gav Ryanair i början på 2000-talet.

Det var flygbolaget SAS som anmälde flygplatsen till EU-kommissionen för vad de tyckte var otillåtet statsstöd. Men nu har kommissionen alltså friat både Västerås Stad och flygplatsen från anklagelserna.

Mikael Nilsson, chef för Västerås Flygplats, är nöjd:

– Ja det är ju skönt att det blev avgjort, äntligen kan jag väl säga, och att det blev till vår fördel också. Vi har trott det hela tiden för att situationen har varit som den har varit med prissättning, men det är verkligen glädjande nu.

Har du gått och skälvt av oro i tolv år nu?

– Nej det har jag inte gjort. Det här ärendet började 2002, sen höll vi på ett par år med faktainsamling och argumentation. Sen verkar det som att det har legat i en skrivbordslåda i ett antal år och 2008 väcktes det igen och då tittade man på Västerås stads bidrag till flygplatsen och tittade på om det också kunde vara statsstöd som var otillåtet, så det blev två ärenden.