Följ med Sveriges Radio på Hackaway

Nu i helgen är vi ett 40-tal kreatörer, journalister och utvecklare på Hackaway. Det är ett hackathon där utmaningen är att bygga nya appar och tjänster på 24 timmar. Denna gång är temat radio och podd. Bästa bidraget vinner ett symboliskt pris, men drivkraften för deltagarna är att få ett tillfälle att utöva sin kreativitet. Vi är sex deltagare från Sveriges Radio som både bygger själva samt hjälper övriga deltagare. 

Vi är nu snart åtta timmar in i hacket, och det byggs för fullt. Några har kommit långt och visar sina nya appar för varandra, medan andra kämpar på och sliter sitt hår. För oss som jobbar med utveckling av radio varje dag känns det enormt roligt att följa arbetet och delta i diskussioner. Det skall bli mycket spännande att se vad det blir för resultat! 

Många av de nya tjänsterna använder Sveriges Radios öppna API. Med vårt öppna API så kan vi låta andra bygga appar och tjänster som använder vårt innehåll.

Vi på SR är ödmjuka inför att vi inte kan ha alla idéer. Vi har inte möjlighet inte bygga alla appar som publiken vill ha och vi har inte resurser att bygga för alla plattformar som finns. Det viktigaste för Sveriges Radio är att publiken skall nå vårt innehåll och lyssna på våra program, även om det inte är via vår webb eller våra appar.

Inför Hackaway har vi passat på att utöka vårt öppna API för att möjliggöra deltagarna att göra ännu bättre tjänster och appar.