Skulderna ökar för VSK Fotboll

1:34 min

VSK Fotbolls ekonomiska situation är fortsatt problematisk. Förutom att klubben inte klarar av att följa avbetalningsplanen med Västerås Stad så har hyresskulderna ökat under året.

– Det fattas ett antal hundra tusen kronor för att vi ska vara riktigt nöjda med det här året, säger VSK Fotbolls ordförande Peter Brandt.

Trots att VSK ändå har ökat sina sponsorintäkterna så har det inte varit tillräckligt.

– Vi hoppas givetvis på att vi kan fullfölja våra förpliktelser och komma i fas så fort som möjligt, men just nu så kärvar det lite, säger Brandt.

Läget i dag är lika som de två föregående åren vid samma tid. VSK kan inte betala sina hyror vilket gör att Västerås Stad ännu en gång drar in träningstider för varje månad som går.

Skulden till Västerås Stad har ökat med 130 000 kronor och ligger nu på 1,5 miljoner. VSK:s totala skuld ligger runt 2,5 miljoner.

Men målet att komma tillbaka till Superettan finns kvar och efter en bra ekonomisk vinter valde VSK att göra en sportslig satsning vilket har ställt till det, eftersom inkomsterna inte varit i den storlek som klubben hade hoppats på.

Den ekonomiska situationen är nu så pass allvarlig att VSK till och med börjat diskutera att sälja en del av klubbens attraktiva aktier i bolaget Rocklunda Sport & Event.

– Det ser jag som vår skyldighet att göra och vi tittar på den möjligheten att få loss pengar därifrån. Det är inte gjort i en handvändning men samtidigt är det en möjlighet för oss att överleva, säger Peter Brandt.

En klubb som jagar inkomstkällor och som säljer en av sina bästa inkomstkällor för att få loss pengar känns som en sista utväg. Förstår du det resonemanget?

– Ja, jag hör vad du säger att det kan vara en sista utväg men det är även andra saker som vi håller på med för att öka intäkterna. Och ju mer intäkter vi kan få desto mindre behov att sälja de här aktierna.