Demonstration mot Isis i Göteborg

1:17 min

Idag demonstrerade ett 30-tal kurder mot terrorgruppen Isis i centrala Göteborg. Demonstrationen började redan i morse på Landvetter Flygplats och kommer avslutas på Gustaf Adolfs Torg i eftermiddag. 

Det är framförallt på grund av gårdagens stridigheter i staden Kobane i norra Syrien på gränsen till Turkiet som kurderna nu demonstrerar. 

– Vi protesterar mot ISIS och Turkiet säger demonstranten Sella Selazan Mahmoud.

– Enda vägen för att skicka förnödenheter till den här staden är genom Turkiet. Men Turkiet har inte visat någon vilja alls att låta någon hjälp alls passera in till den här staden, säger demonstranten Roshan Yigit. 

I morse demonstrerade gruppen på Landvetter Flygplats, och under dagen har man demonstrerat på flera platser i Göteborg, bland annat Drottningtorget och Hisingen. 

– Vi kommer fortsätta hela dagen. Vi har en demonstration halv fem i Brunnsparken och fortsätter sedan mot Järntorget, säger Sella Selazan Mahmoud. 

Under dagen har en handfull dialogpoliser följt demonstrationen. Och polisen har inga synpunkter på att man nu demonstrerar. 

– De har inget tillstånd men har all rätt att demonstrera, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen. Allt går helt fredligt till och dialogpolis följer dem.