Drop-in för reumatiker på sjukhuset i Västerås

1:48 min

På söndag är det den Internationella reumatikerdagen och det uppmärksammas redan i morgon fredag då reumatologkliniken på sjukhuset i Västerås har drop-in. 

Drop-in och Internationella reumatikerdagen är ett sätt att uppmärksamma sjukdomen och göra det möjligt att upptäcka sjukdomen i tid, säger Anne Carlsson ordförande i Reumatikerförbundet.

– Vi möjliggör för de att träffa en reumatolog. Ju snabbare du får hjälp ju mindre bekymmer  i framtiden, vilket innebär att du kan att leva ett gott liv trots att du har en reumatisk sjukdom, säger Anne Carlsson ordförande i reumatikerförbundet till P4 Västmanland.

I morgon mellan klockan 9 och 12 kan personer som misstänker att de har en reumatisk sjukdom gå direkt till reumatologkliniken på Västmanlands sjukhus i Västerås och träffa en specialist.

Reumatikerförbundet samarbetar här med kliniken och läkarna på sjukhuset. För de som har smärta och värk och som inte fått hjälp tidigare så hoppas Anne Carlsson att drop-in dagen ska vara ett steg på vägen för att få en diagnos.