Paula rånades - fick lim sprejat i ögonen

4:56 min

När 24-åriga Paula skulle ut och handla hemma på Viksäng i Västerås blev hon överfallen och fick en limliknande vätska sprutad i ögonen. Hör Paula berätta om det råa överfallet.

– Jag är fortfarande chockad och har ont. Det är jobbigt att vara ute själv, säger Paula, när hon gästar P4 Västmanland på fredagsmorgonen.

Det var i onsdags kväll som hon skulle ut och köpa lite mat på Viksäng där hon bor. Plötsligt kom två  personer upp bakifrån och sprutade något i ögonen på henne, tog hennes väska och sprang därifrån.

– Jag kände att ena ögat klibbade igen, sedan det andra, och sedan såg jag ingenting. Jag började direkt tänka, var ska jag hålla mig någonstans. Jag fick tag i ett räcke och sedan började jag bara skrika, jag fick panik. Jag bara skrek och tänkte att jág kommer att bli blind nu, för jag såg ingenting och det gjorde så ont.

Några förbipasserande ringde på ambulans och Paula fördes till sjukhus. Ögonläkaren visste först inte hur han skulle få upp ögonen, som var helt igenklistrade. Personalen la bedövningsdroppar på ögonlocken och försökte få upp dem, men det fungerade inte. Det slutade med att läkarna fick klippa av ögonfransarna, bända och klippa upp ögonlocken.

Fortfarande gör det ont, ögonen är svullna och Paula har sår på ena hornhinnan, en reva på den andra. Men hon kommer att bli återställd.

– Det är så sjukt att man gör så här mot en annan människa. Det är viktigt att de hittar något annat att göra.

Hur kommer det här att påverka dig, när du rör dig i ditt bostadsområde?

– Det är ju jobbigt. Bara i går när jag skulle gå och köpa mat, det är bara 200 meter hemifrån mig. Bara att ta bussen, det är inte kul.