Ny förlust för VästeråsIrsta

3:40 min

Efter en mycket spännande avslutning förlorade VästeråsIrstas handbollsherrar med 29-31 mot allsvenska serieledarna HP Warta. VI har fått en tung serieinledning och förlorat tre av fyra matcher.

VästeråsIrsta spelade dåligt under större delen av första halvlek. Hemmalaget brände många avslut och slarvade i passningsspelet. Västerås hade också svårt att få stopp på Wartas effektiva anfallsspel. Gästerna från Göteborg ledde som mest med fem mål efter 20 minuters spel.

Hemmalaget kom tillbaka i slutet av första halvlek och i paus var ställningen 13-15. VästeråsIrsta spelade mycket bättre efter paus och var i ledning för första gången i matchen efter fyra minuters spel.

Lagen följdes åt i målprotokollet under andra halvlek som bjöd på en mycket spännande avslutning.

Västerås nyförvärv från GUIF, Alexander Stenbäcken, gjorde nu sin bästa match i VI och blev målbäst i hemmalaget med nio fullträffar.

– Det var givetvis surt att förlora på det här sättet. Vi leder ju under en stor del av andra halvlek. Det var först i slutminuten jag förstod att vi skulle förlora, säger VästeråsIrstas bästa spelare niomålsskytten Alexander Stenbäcken efter den knappa förlusten mot serieledande HP Warta.

Efter fyra omgångar i herrarnas handbollsallsvenska ligger VästeråsIrsta på tionde plats med endast två poäng.

VästeråsIrsta-HP Warta 29-31 (13-15)

VästeråsIrsta
HF
: Alexander Stenbäcken 9, Andreas Bamberg 8, Jonas Daglund
3, Daniel Cederroos 2, Daniel Zachrisson 2, Erik Lindau, Daniel Wolf, Kristoffer
Ohlsson, Johan Brännberg, Fredrik Karlsson

HP Warta:
Axel Sundbäck 7, Henrik Weglin 5, Alexander Berg 4, Daniel Wester 4, Mikael
Smidje 3, Anton Alcén 3, Mikael Bjäring 3, Thomas Johannesson 2

Publik: 313