VIK har förtroende för ledarstaben

5:51 min

Västerås IK ligger sist i hockeyallsvenskan efter 12 omgångar, men SHL-målet finns kvar och klubben har fortsatt förtroende för sportchefen och tränarna, enligt ordföranden Johan Fägerblad.

Men ett åtgärdspaket kommer att tas fram, enligt VIK Hockeys ordförande Johan Fägerblad.

Efter förlusten i fredags hemma mot AIK i jumbomötet så stod det klart att VIK Hockey nu ligger sist i den allsvenska tabellen och rösterna om att något måste hända blir allt starkare.

Och nu kommer det också att ske saker, enligt klubbens ordförande Johan Fägerblad.

– Vi är igång och ta fram ett åtgärdspaket. Vad det blir kan jag inte berätta. Men vi har haft möte i helgen och har möte i morgon och efter det hoppas jag att vi har något klart, säger Fägerblad.

Ni känner att ni måste göra något?

– Absolut. Det är ledningen och styrelsens ansvar i den här situationen då vi ligger sist den säsongen då vi skulle ligga etta och gå upp i SHL att agera och det kommer ageras.

Har ni i styrelsen fortsatt förtroende för Martin Filander som tränare för VIK Hockey?

– Absolut.

Så han kommer vara kvar trots det här åtgärdspaketet?

– Vi har inte tagit några beslut.

Har ni fortsatt förtroende för Niklas Johansson som sportchef?

– Niklas gör ett fantastiskt jobb. Absolut.

Så han sitter också kvar?

– Det förutsätter jag.

VIK Hockey har hamnat i ett läge som nog ingen kunde förutspå innan säsongen. Det har enbart pratats om att det är i år som klubben ska ta sig tillbaka till finrummet när möjligheten är bättre än någonsin.

Drömmen om SHL är tämligen avlägsen i nuläget, men målsättningen ligger ändå kvar.

– Tror vi börjar tappa tron på att bli etta eller tvåa, möjligheten finns fortfarande men vi ska absolut spela kval av någon typ så vi har definitivt inte skrotat vår målsättning.

Och det finns pengar att satsa när det gäller nyförvärv, säger Johan Fägerblad:

– Det finns ett utrymme, men det är inte jättestort så därför vädjar jag till publiken att inte svika oss för då bli utrymmet mindre. Men det finns en pott, men jag kan inte gå in på hur mycket.