Ny majoritet prioriterar inte allaktivitetshus

1:46 min

Det ser ut att bli de fyra allianspartierna som tar kommandot i minoritet Knivsta kommun, det står nu klart efter förhandlingar.

Så sent som i går försökte Socialdemokraterna få till ett alternativt styre med några andra partier, men det misslyckades berättar partiets Claes Litsner.
– Vi kom inte överens om insynsfrågor och maktfördelning.

Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet har alltså allierat sig med sikte på att styra. Tillsammans får de 15 av 31 mandat. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Knivsta.nu får 14. Sverigedemokraterna, som inget parti hittills varit beredda att samarbeta med, har två mandat.

Högt på Alliansens plan står mindre förskolegrupper och en förändrad politisk organisation för kultur- och fritid - frågor som man vill att Kommunstyrelsen och utbildningsnämnden tar över. De storslagna planerna på ett så kallat allaktivitetshus för sport och kultur, vill alliansen stoppa tillsvidare. 
Klas Bergström, moderaterna.
– Det skulle ta en så stor del av den kommunala ekonomin att andra områden skulle få stå tillbaka.

Istället vill Alliansen komplettera Hälsohuset, den nuvarande sim- och sportanläggningen, med en sporthall och och en hockeyrink. Allaktivitetshuset har varit Knivsta.nus hjärtefråga. I dag är vice partiordföranden Lennart Lundberg besviken.
– Det visar att de inte är så intresserade av fritidsfrågorna. Hela Knivsta skriker efter fler fritidslokaler, säger han.

Så här säger en knivstabo om att det inte verkar bli nåt allaktivitetshus:
– De har dragits i långbänk så man förstår inte vad de håller på med