Nya butiker i gamla Ikea väcker hopp för Hälla

1:00 min

Sedan Ikea flyttade från affärsområdet Hälla till Erikslund på andra sidan Västerås för några år sedan har det varit motigt för Hälla, men butiker som flyttar in i Ikeas gamla lokaler väcker hopp hos handlare.

Det är bland annat en stor matkedja som flyttat in i Ikeas gamla lokaler, något som bådar gott för framtiden, säger grannen och Ica-handlaren Lennart Holmgren på Hälla.

– När Ikea försvann så raderade det ut våra ökningar jämfört med tidigare, men det har vi tagit tillbaka och nu ser vi en ny renässans på Hälla faktiskt.

Om vi går tillbaka ett tiotal år så var ju Irsta den största bostadsorten som man lockade kunder från, men det har ju hänt en del även vad det gäller byggandet?

– Ja, Öster Mälarstrand... massor med lägenheter, vi har hela Lillhamra, vi har utbyggnaden av Irsta, inte minst Gäddeholm. Ska man vara krass så är det ju faktiskt på den östra sidan av stan som vi har en tillväxt av bostäder och det är naturligtvis oerhört viktigt för alla aktörer som opererar på Hällaområdet, säger Lennart Holmgren.