Recept: Asiatisk lövbiff med fräst fänkål

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 15 oktober 2014

Ska det gå fort att laga mat så är lövbiff perfekt! Den ska bara ner i pannan och vända. När du ändå steker, passa på att fräsa grönsaker till, så tar du vara på smakerna. Sesamolja är en fin smaksättare, men ta inte för mycket, så kan den bli besk

Du behöver:

600 g lövbiff, strimlad

salt, peppar

Till marinad:

2 msk sesamolja

½ dl rapsolja eller annan neutral olja

½ dl japansk soja

1 solovitlök eller 2 vitlöksklyftor, hackade

1 röd chili, ”spansk peppar”, strimlad

ca 2 msk sesamfrö

ev. ½ msk färsk riven ingefära

Till servering:

1 stånd fänkål

1 stor gul lök eller en bit purjolök

ev. jasmnris

Blanda samman marinaden och vänd ner köttet. Låt stå medan du förbereder resten.

Dela fänkålen på längden och strimla den grovt, även de tunnare stjälkarna. Strimla även löken.

Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i omgångar med lite av marinaden. Någon minut på hög värme räcker. Smaka av med salt och peppar. Sänk temperaturen lite. Fortsätt sedan med fänkål och lök. Fräs tills fänkålen börjar mjukna.

Servera köttet med fänkålsröran. Ris är gott till, liksom att göra mer marinad och ta undan som sås.