KULTUR

Street art-festivalen No Limit i Borås även nästa år

1:26 min

Det blev en internationell succé, och nu är det klart att Borås får en street-artfestival även nästa år. Däremot är det inte klart vilka hus som ska målas.

– Vi kör igen nästa år! Det blev så positivt, vi har något att bygga vidare på, säger Stina Hallhagen, projektledare på BoråsBorås och för streetartfestivalen No Limit. 

Borås uppmärksammades stort världen över när man under september månad lät 13 konstnärer ta sig an var sin husfasad i och omkring Borås. No Limit blev Sveriges första streetartfestival och nu är det klart att festivalen kommer tillbaks - nästa år.

– Vi planerar just nu, vi återhämtar oss från det som var i år. De målningarna som gjordes kommer förmodligen finnas kvar. Vi får se hur vi lägger upp det nästa år, säger Stina Hallhagen.  

– Vi kommer att ha festivalen under ungefär samma tid nästa år, september var bra, vädret vet man ju aldrig hur det blir. 

– Givetvis har vi börjat spekulera kring vilka husfasader som kan bli aktuella, det är inte riktigt klart än, säger Stina Hallhagen 

Har du någon favoritmålning från årets festival?

– Jag är förälskad i allihop, säger Stina Hallhagen.