Miljöpartiet + alliansen i Laholm

1:30 min


Miljöpartiet i Laholm sitter kvar i kommunstyrelsen och får dessutom två ordinarie platser i två tunga nämnder, det var priset som alliansen fick betala för att få ihop en majoritet. 

På så sätt får miljöpartiet och alliansen tillsammans 22 mandat av 41.
Trots ringa resultat för miljöpartiet i valfrågorna om bilfri strand och att bli en ekomat-kommun av rang, så är miljöpartiet nöjt.

- Vi har fått fler och ordinarie platser, vi kommer att kunna verka inifrån på ett helt annat sätt. Vi har även fått in en skrivelse om att vi ska bli en ekokommun igen, säger Eva Ericsson (MP).

Kristdemokraterna, som var tveksamma till ett samarbete med Miljöpartiet innan valet, hänvisar nu till det, i deras ögon, goda samarbete som sker i Region Halland mellan alliansen och (MP).

Moderaterna gör detsamma och tycker inte att det är ett problem att (MP) har en annan ståndpunkt vad gäller bilstranden och ekomat-målet.

-Vi är överens om att vi inte är överens, många frågor går till fullmäktige och där ser det också väldigt olika ut, säger Elisabet Babic och fortsätter:

- Det är inte det budgeten handlar om, det är vart den stora delen av kakan ska gå.

Femklövern är överens om att satsa på barn och unga, på att ge bra förutsättningar för näringslivet och på ökad trygghet i kommunen.

Vem som blir ordförande i kommunstyrelsen blir klart inom moderaterna först i slutet av november. Elisabet Babic ligger dock bra till för posten efter att ha kryssats fram av väljarna.