Carl-Einar Häckner om skärvor och mammas vas

11 min

Carl-Einar Häckner är 45 år och har stått på scen i 30 år. I sin nya föreställning Skärvor trollar han, spelar piano och sjunger. Men när vi träffar honom pratar han lika gärna om hur viktigt det är att ha en bra låda när man turnerar.

När Carl-Einar Häckenr ska beskriva sin föreställning säger han:

- Föreställningen är som en krossad vas, i bitar och skärvor och hänger löst ihop. Jag vill så gärna undersöka hur det är att sitta och spela och sen ställa mig upp och trolla. Det är lite inspirerat av tysk kabarettradition, som stavas med k.

Hur började tankarna på föreställningen?

- Det var att laga något som är trasigt, vi bär alla på något som är ensamt och trasigt, i bröstet, kanske för länge sen. Så föreställningen, den är inte färdig utan publiken får fortsätta göra färdigt föreställningen.

Hur då?

- Jag ska försöka komma till någon konklusion i föreställningen. Vi människor går omkring och lagar saker hela livet, så går det sönder igen och så lagar jag igen. Det är det som är livet, säger Carl-Einar Häckner.

- En vas som jag och mamma köpte i Venedig är en del av föreställningen, den där vasen höll vi på att laga när jag var liten. Men nu när man är 45 bast, den vasen behöver inte lagas längre, jag är färdigt med den vasen. Vi lagade den vasen 18 000 gånger, fortsätter han. 

Skärvor är förutom en föreställning också en skiva och nio av sångerna på skivan är med i  föreställningen som alltså blandar trolleri, monolog och musik.

- Framför allt vill underhålla och spela piano och trolla, säger Carl-Einar Häckner.

Och så var det där med lådorna när man turnerar, det resonemanget utvecklar Carl-Einar Häckner i ljudklippet.