SD-politiker vill utvisa riksdagsledamot

1:38 min

Sverigedemokraten Börje Brandhill i Västerås kallar, i ett inlägg på Facebook, riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) för ett pök och indian som borde utvisas.

Börje Brandhill skrev inlägget efter att Rossana Dinamarca bar en t-shirt i riskdagen där det stod SD = RASISTER, rapporterar sajten Inte rasist men…

När P4 Västmanlands reporter ringer Börje Brandhill lägger politikern på luren.

– Jag vill inte prata med dig, utan det där får väl du pyssla med på egen hand. Jag har ingenting att tillägga, adjö, säger Börje Brandhill och avslutar samtalet.

Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen är inte nöjd med inlägget om Rossana Dinamarca.

– Det bryter mot hur man ska kommunicera i vårt parti, och det är inte acceptabelt att sänka sig till en så här låg nivå och komma med direkta personangrepp.

Att han skriver att hon borde utvisas omgående?

– Ja, då skulle man ju vilja veta vad han syftar med det, vart skulle hon kunna utvisas någonstans i så fall? Det är ett mycket märkligt uttalande och vi tar definitivt avstånd från det, säger Martin Kinnunen.

Det har blåst tidigare kring Börje Brandhill, som i valet återigen valdes in för Sverigedemokraterna i Västerås kommunfullmäktige. 2011 skrev han en insändare till VLT där han menade att 99 procent av alla flyktingar är snyltare och parasiter.

Sverigedemokraternas medlemsutskott kommer nu att titta på hur partiet ska agera med anledning av inlägget om Rossana Dinamarca. Även partiets distriktsstyrelse i Dalarna-Västmanland kommer att ta upp frågan.