Hannula och Petrasek klara för HV71

HV71 meddelade idag att man gör tre förändringar i truppen. In kommer forwarden Mika Hannula och backen David Petrasek, båda från Malmö. Klart är också att backen Kimmo Peltonen får lämna laget, trots ett år kvar på kontraktet.

26-årige Mika Hannulas kontrakt sträcker sig över tre år. Han har 32 A-landskamper bakom sig och i Tre Kronor spelade han ofta ihop med Johan Davidsson.

- Mika är en spelare av toppklass. Han är en stark, skridskoskicklig och intensiv spelare som har en stor arbetskapacitet och är dessutom målfarlig, säger HV:s sportchef Fredrik Stillman om värvningen.

29-årige David Petrasek kommer ursprungligen från HV71, men fick lämna klubben efter säsongen 1999/2000. Petrasek har uvecklats under dom fem år han varit i Malmö, och den gångna säsongen var han en av Malmös bästa spelare. Nu väntar två år i HV71.

– Vi är mycket glada över att ha knutit till oss en sådan kompetent spelare som dessutom är fostrad här och har ett stort HV-hjärta, säger Stillman.

Idag blev det också klart att backen Kimmo Peltonen och HV71 går skilda vägar, trots att ett år återstod på kontraktet. Peltonen flyttar tillbaka till Finland pga familjeskäl.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se