Ljungskile missade viktiga poäng i toppstriden

1-1 mellan Syrianska och Ljungskile var inget att jubla åt för något av lagen. 

Gladast för krysset var nog Hammarby och Gif Sundsvall - som nu är lite närmare spel i fotbollsallsvenskan nästa säsong.

Ljungskile har inte förlorat sedan den 8 maj i superettan och hade på fredagskvällen chans att ta över serieledningen.

Den förlustfria sviten är fortfarande intakt, men det blev bara oavgjort borta mot Syrianska - och det kunde ha varit ännu värre.

Ljungskile-målvakten Alex Horwath gjorde en totalt misslyckad utboxning som mer eller mindre serverade öppet mål för Durim Berisha. Det resulterade i 1-0 för Syrianska - som slåss för att säkra nytt kontrakt - i 34:e minuten.

Kvitteringen dröjde till 77:e minuten, när David Johannesson tryckte in 1-1 från nära håll.

– Ingen bra match från vår sida men viktigt att ta poäng inför slutkampen. Vi hoppas förstås på att de andra topplagen tappar. Det var en svårspelad match där vi inte kom upp i standard, säger LSK:s Rebin Sulaka till Radiosporten.


Topptrion Hammarby (+36 i målskillnad), Ljungskile (+32) och Sundsvall (+20) har nu alla 57 poäng. Men till skillnad från Ljungskile har Hammarby och Sundsvall två matcher kvar, och allting i egna händer i kampen om de två direktplatserna till allsvenskan.

Hammarby möter Gais borta på söndag, medan Sundsvall möter Sirius borta när den näst sista omgången fullbordas på måndag.