Så gick det för Gävleborgslagen i bandyns Elitseriepremiär

3:22 min

Premiärmatchen mellan de två topptippade lagen Sandviken och Hammarby blev målrik, hemmalaget vann med 9-6. Radiosportens expert följde matchen på plats.

– Jag tycker att Hammarby hade en period där i första halvlek när matchen stod och vägde lite grann, jag tyckte att de varit lite bättre fram till att Sandviken gjorde 4-2, efter det är Saik det bättre laget och de vinner rättvist, säger Radiosportens bandyexpert Magnus Muhrén efter matchen.

Vilka sticker ut?

– De har tre spelare Daniel Mossberg, Patrik Nilsson och Erik Petterson som spelar framåt och de står för sju mål sammanlagt. Det är ju de här killarna som ska göra det i år för Saik och idag gjorde de det också, säger Magnus Muhrén.

Hälsingederby direkt

Premiären bjöd också på ett derby när Bollnäs tog emot Broberg, en match som Bollnäs kunde vinna med 4-3. Stor matchhjälte blev Ville Aaltonen.

– Det var en kämpainsats i dag, det var inget finlir. Lite trögt men vi kunde krama ut lite extra energi och vinna det här, säger han efter vinsten.

Brobergs Magnus Fryklund höll med om att det var en tuff match.

– Det är krig där ute, det hoppar och det blir situationer hela tiden och lite lotteri vem som vinner, säger han.

Edsbyn åkte till Vänersborg och fick med sig en poäng efter att ha spelat 4-4. Ett resultat som Joel Edling var nöjd med.

– Jag tycker vi spelar bra, vi spelar som vi har bestämt före så vi är nöjda med det, säger han.

Ljusdal började säsongen med en förlust när Västerås var på besök och vann med 5-2.