Handboll

Ernstsson stabil efter kollaps under match

1:24 min

Handbollsspelaren Joacim Ernstsson från Lugi föll ihop livlös på planen igår när han spelade mot IFK Kristianstad. Han kunde räddas med hjälp av hjärt/lungräddning och hjärtstartare. Nu försöker klubben återhämta sig efter händelsen.

– Vissa saker vet vi och vissa saker vet vi inte. Ett är att vårt ena lag "Farmen" som skulle spela idag har skjutit den matchen på framtiden. Matchen på tisdag vet vi ännu inte hur det blir med den, det kommer att vara ett möta om det idag, säger Lugis ordförande Tomas Persson.

Hur talar man om detta i Lugi idag?

– Direkt efteråt var det chockartat och ledsamt i omklädningsrummet. Vi kom överens om att vi ska ha ett möte om det imorgon och gå igenom vad som hände. Vi har haft ett antal krissituationer förr, bland annat när hela spelarbussen körde i diket en gång. Så vi vet hur vi ska hantera den här typen av frågor.

Det var igår kväll när Lugi skulle spela mot IFK Kristianstad som spelaren Joacim Ernstsson kollapsade på plan, fjorton minuter in i matchen.

Läkaren Johan Silfverstolpe kunde snabbt rädda honom och bara tjugo minuter efter kollapsen kunde han lyftas ut på bår.

Stämningen beskrivs som dramatisk och arenan fick utrymmas. Nu ska Joacim Ernstsson må bra efter omständigheterna.

– Från nu i morse har jag inte någon ny rapport, jag hade säkert haft det om läget hade försämrats. Jag utgår från att läget är stabilt som det var när vi gick och la oss.