Risksupportrar omhändertagna i Göteborg

Det var stökigt i Göteborg igår inför dagens match mellan Gais och Hammarby och ett 40-tal fotbollssupportrar omhändertogs i omgångar av polisen.

Först greps 33 anhängare till IFK Göteborg och Hammarby i Ruddalen i Frölunda vid nio-tiden där polisen tror de stämt träff för att slåss. Vissa hade till exempel tandskydd och märkta tröjor. De beteckas av polisen som risksupportrar.

Sedan vid 23-tiden utbröt ett större bråk i Otterhällan i centrala Göteborg och sex hammarbyare greps. Ett 20-tal personer ska ha slagits men uppemot hundra vara på plats. Där tros motståndarna ha varit Gais-supportrar.

Och vid en ny sammandrabbaning mellan ett 20 tal- supportrar i Haga och en greps för misshandel.P4 Göteborg har inte fått bekräftat vilka de är.

Slagskämparna fördes till arresten på Aminogatan i Mölndal.

-– Det finns misstankar om narkotikabrott, främjande av flykt och eventuellt överträdelse av tillträdesförbudet, säger Martin Fredman, polisens insatschef, till GP.

Insatsen under lördagskvällen har blivit klassad som en särskild händelse, något som innebär att polisen kan sätta in all tillgänglig personal.

Klockan 13 börjar matchen Gais-Hammarby.