Försöksgårdens paj med purjolök och rödbetor
Pajdeg:
125 gr smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2-3 msk vatten
Fyllning:
2 rödbetor
1 purjolök
1-2 msk rapsolja
100 gr kaffeost
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl persilja, hackad
salt, peppar
eventuellt 200 gr rökt lammkött, tärnat
Gör så här:
Kör snabbt ihop pajdegen. Låt vila i cirka 30 minuter. Förgrädda pajdegen i 2000 cirka 10 minuter. Skala och tärna rödbetorna. Skölj och strimla purjolöken. Fräs rödbetorna och purjolöken i lite olja. Lägg fyllningen i pajskalet. Tärna kaffeosten och strö ner den i pajskalet. Vispa ihop äggen och mjölken. Blanda ner den hackade persiljan och häll allt i pajskalet. Grädda i 2000 i cirka 30 minuter.