Tunn omelett med vitlöksfräst mandelpotatis och bönor på salladsbädd.

Omelett:

4 ägg
1,5 dl vatten
1 dl nässlor
basilika
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar 

Vitlöksfräst mandelpotatis och bönor:

4 mandelpotatisar
1-2 dl vita bönor, kokta
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk rapsolja, gärna kallpressad
 

Salladsbädd:

Sallad blandad från länet
1 dm gurka
0,5-1 rödlök, hackad
Krutröksost i flisor
rökt sik i bitar

Tillagning:

Vispa ihop omelettsmeten och stek tunna omeletter. Lägg en nässelomelett på varje tallrik. Fräs potatis och bönorna i rapsolja, pressa i vitlöken. Toppa med blandad sallad i bitar, gurka, rödlök, potatisen och bönorna. Lägg på krutröksosten i flisor och den rökta siken i benfria bitar. Servera gärna med Norrmejeriers smaksatta crème fraiche av örter.