Hockeylag i trafikolycka på E18

En trafikolycka har inträffat på E18 strax öster om Kristinehamn vid klockan 17-tiden på onsdagen. Det var en buss och en lastbil som krockade. I bussen på väg till en match befann sig Skånes tv-puckslag.

– Vi var på väg från Karlskoga till en tv-pucksmatch i Kristinehamn när olyckan inträffade, berättar tränaren Kenny Jönsson, som befann sig ombord på bussen vid tiden för trafikolyckan.

Det var i samband med en omköring som trafikolyckan ska ha skett.

Lastbilen skulle köra av vägen i riktning åt höger när bussen körde om fordonet. Bussen ska ha gått emot lastbilen och rutorna på höger sida av bussen ska ha krossats.

Totalt ska cirka 25 personer, både spelare i 15-års åldern och ledare, ha färdats i bussen när trafikolyckan inträffade. Totalt har fem personer fått föras till sjukhus med ambulans efter lindriga skador i form av skärsår, uppger polisen i Värmland.

Fyra personer har förts med ambulans till Karlskoga lasarett och en person är förd till Universitetssjukhuset i Örebro.

Det ska ha rört sig om en ledare och fyra spelare som avförts med ambulans till sjukhus, skriver Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmedelande på onsdagkväll.

– Det är helt okej med de fyra som fördes hit. En spelare har förts till Örebro. Där vet jag inte hur det har gått, men han var talbar när han åkte iväg, säger tv-puckslagets tränare, Peter Wallentin, till TT när han befinner sig på sjukhuset i Karlskoga.

Värmlandspolisen uppger att än så länge finns inga misstankar om att något brott har begåtts i samband med olyckan.

– Vi vet inte fortfarande inte hur det här har gått till. I nuläget finns inga misstankar om rattfylleri, men vi vet inte om det kan röra sig om vårdslösköringen, säger Eva Högfeldt, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

De övriga spelarna som befann sig i bussen fördes till en samlingsplats efter olyckan för att man skulle kunna identifiera alla ombord och för att se hur alla mådde.

Vägen kring olycksplatsen har varit helt avstängd i båda riktningar. Strax efter klockan 18-tiden hävdes avspärrningarna och trafiken började flyta på strax efter, uppger polisen i Värmland

Inget av fordonen ska ha skadats nämnvärt i samband med olyckan.

Skånelaget skulle ha spelat en tv-pucksmatch mot Stockholm nord under onsdagskvällen. Matchen har nu skjutits upp tills vidare, uppger Svenska Ishockeyförbundet.