Eter 22 april

Politiker hoppar av
Många politiker på Gotland hoppar av sina politiska uppdrag. Bara i år har redan 20 personer avsagt sig sina uppdrag i olika styrelser och nämnder. Här får ni möta Christine Bennevall (KD), som skulle ha efterträtt den ordinarie ledamoten i fullmäktige. Men hon sa nej sig. Hör också kommunfullmäktiges ordförande Claes-Göran Nilsson (s).

Reporter johanna.holm@sr.se


Spara porslinet från P 18
Regementet P 18 ska ju läggas ned, men sakerna som finns där borde tas tillvara på ett bra sätt. Kajsa Sventelius ringde till Eter och hade ett förslag. Varför inte skapa en matsal med saker från P 18 i den nya kongresshallen, tyckte Kajsa Sventelius. Hör också Mats Skärlén är en av de som ska driva kongresshallen.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Barnpristagare från Kenya besökte ön
Varje år delar världens barn ut ett pris till någon eller några som gjort stora insatser för barnens rättigheter. En av årets pristagare är Bernadette Otieno från Kenya, som är en av grundarna av Santa Ritas barnhem i västra Kenya. Det är ett barnhem där tjugo mammor tar hand om barn som förlorat sina föräldrar i AIDS. På fredagen besökte Bernadette Gotland tillsammans med barnjuryn som utser pristagaren.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Trädgård hjälper långtidssjukskrivna
Att vistas i naturen eller att odla i växthus kan bli något som får långtidssjukskrivna gotlänningar att kunna komma tillbaka till sitt arbete eller studier. Nu har långtidssjukskrivnas förening på Gotland fått pengar för att undersöka möjligheterna för ”grön rehabilitering”. Eva Palmgren är projektledaren som det närmaste halvåret ska ta reda på hur det här ska gå till.

Reporter mika.koskelainen@sr.se