Misstänkt rattfyllerist greps för olovligt brukande

När polisen på torsdagskvällen skulle kontrollera en bilförare i Linköping som misstänktes vara påverkad visade det sig att bilen han körde var efterlyst och att det i bilen fanns misstänkt stöldgods.

Polisen larmades under kvällen om en misstänkt rattfyllerist i Ullstämma. När polisen stoppade föraren någon kilometer norr om Bjärka-Säby blåste föraren, en man i 55-årsåldern, positivt. Mannen kunde inte visa några säkra id-handlingar och i bilen, som efterlysts för olovligt brukande, fanns föremål som misstänks vara stöldgods.

Polisen grep föraren och en passagerare som fanns med i bilen. Båda är misstänkta för olovligt brukande, då de färdades i bilen som lånats ut i början av oktober av en bilfirma i Tingsryd, och sedan inte lämnats tillbaka. Föraren är även misstänkt för rattfylleri.

Vad gäller det misstänkte stöldgodset ska polisen spåra föremålen för att sedan ta ställning om mannen även kan vara misstänkt för häleri.

– Man misstänker att föremålen inte tillhör dem. Föremålen är tagna i beslag, säger Fredrik Kliman, presstalesman för polisen i Östergötland.

Föraren förhördes vid 22-tiden av polisen.