En man på Värmdö kan ha gjort sexbrott mot 59 flickor

Polisen tror att mannen har kontaktat unga flickor på Internet och sedan lurat dem att göra sexuella saker. Flickorna var mellan 12 och 17 år gamla. Idag bestämde en lagexpert att det ska bli en rättegång mot mannen.

Klicka om du vill läsa mer!

Mannen är 24 år gammal och kommer från Värmdö kommun, som ligger på några öar i havet utanför Stockholm. Men de flickor han har kontaktat är från olika delar av Sverige.

Mannen låtsades vara någon annan
Polisen tror att mannen har besökt olika hemsidor på Internet och där har han låtsats att han är någon annan. Han har använt andra personers namn och bilder.

Ofta har han skrivit att han är yngre än vad han är på riktigt. Troligen har han gjort så för att få kontakt med just unga tjejer.

Mannen har frågat flickorna om de kunde ta av sig sina kläder och sedan tittade han på dem i sin dator. Senare har han tvingat tjejerna att göra mer och mer sexuella saker. Om de inte skulle gå med på hans krav hotade han att visa nakenbilderna för flickans familj eller andra personer.

Mannen är också misstänkt för våldtäkt
Några av tjejerna har mannen senare också träffat på riktigt. Då har han haft sex med dem.

Det är förbjudet att ha sex med barn under 15 år. När någon är så ung räknas det brottet alltid som våldtäkt.

Rättegången kan bli lång
Den lagexpert som har lett polisens undersökning är fortfarande inte helt klar. Men idag bestämde hon ändå att det blir en rättegång mot mannen.

Rättegången kommer troligen att hålla på fram till februari nästa år.