Tonårsflickor utnyttjade i Malmö

Flickor i unga tonåren har utnyttjats sexuellt av en 30-årig man i Malmö. Via nätet har han bett om sexbilder på flickorna och i några fall har han också träffat och antastat dem.

– Vi kom fram till den här mannen olika indikationer. Många olika flickor, vi vet inte hur många, har blivit utnyttjade. Vi hoppas få kontakt med fler av dem genom att berätta om det, säger Lars Förstell som är Skånepolisens informationsdirektör

Polisen vill alltså inte, eller kan inte, nämna någon siffra när det gäller antalet drabbade. Det handlar om unga flickor som mannen fått kontakt med via internet. Han misstänks ha förmått dem att skicka bilder och filmer av sexuell karaktär till honom. En del av flickorna har han lyckats få träffa och misstänks ha utnyttjat de sexuellt.

Mannen är 30-årsåldern och är enligt polisen tidigare dömd för liknande brott i norra Sverige. Straffet han då dömdes till avtjänades i Skåne, sedan stannade han kvar. Nu sitter han sedan cirka en månad tillbaka häktad, misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.

Polisen i Malmö har via sin familjevåldsenhet dragit igång en hjälpinsats tillsammans med andra myndigheter, för att stödja de flickor som tros ha blivit utsatta.