Lisa Ekdahl live på Musikplats Stockholm

Lisa Ekdahl mötte stockholmspubliken och premiärspelade flera nya låtar inför en publik. -Det känns lite nervöst, sade den rutinerade artisten under spelningen.  

Fem år har gått sedan Lisa Ekdahl släppte sitt förra album. Skivan följdes av stor turné och därefter började hon direkt jobba med nya skivan som släpps nu.

-Jag gick från det ena till det andra och har hållit på länge med nya albumet. Jag gillar att skriva och spela in och har dragit ut på arbetet för att jag tycker det är så kul.  

-Varför skrev du på Kuba?

-Jag gillar deras förhållningssätt till musiken. Musiken är väldigt närvarande i människors liv. Man bjuder på sin musik enkelt och spontant, spelar på gatorna. 

I samband med nya albumet Look To Your Own Heart firar Lisa Ekdahl också ett jubileum. Det är 20 år sedan debutsingeln Vem Vet släpptes - en låt som gav Lisa ett stort genombrott. Och det är ett textema som upprepar sig.

-Ja, det är ju jubileum! Det slog mig nyligen att första låten på nya skivan har samma tema som Vem Vet! Den börjar på samma sätt, ha ha! Inget har hänt på tjugo år, säger Lisa Ekdahl och skrattar.

Fredrik Eliasson
P4 Radio Stockholm

Allt om Musikplats Stockholm hittar du här