Leksand-Linköping 3-2 e.för

Leksand kämpade till sig kvittering och bonuspoäng

Mitt i dessa Halloweentider släppte Linköpingsspöket för Leksand. 

Lördagens dramatiska match slutade 3-2 efter förlängning. 

I fjol var Linköping en mardrömsmotståndare för Leksand och deras tidigare möte i höstas slutade med 5-1-seger för Linköping. När Leksand nu skulle vända trenden fick Linus Hultström, som nu ställdes mot sina tidigare lagkamrater i Linköping, en viktig roll. Han var också en av lagets viktigaste spelare när Leksand tog tag i matchen direkt från start. Ingen som matchades lika hårt som denne 22-årige talang som nu blommar ut i dalalaget.

Det var också Leksand som dominerade stort i första perioden. Laget gjorde det mesta rätt utom mål. Det berodde mycket på Linköpings målvakt David Rautio, som storspelade.

Men det var Linköpings imponerande effektivitet som kunde ha avgjort mötet redan i början av andra perioden.

Spelarna hann knappt komma in på isen efter första pausvilan förrän det sade pang, pang i Leksandsmålet och Linköping tog ledningen med 2-0 efter två minuters spel...

– Det var skönt att få sådana mål som vi kanske inte förtjänade, sa den ene målskytten, Johannes Salomonsson, till C More.

I det skedet kunde Linköping ha höjt tempot, ökat skärpan i passningarna, lyft upp laget och avgjort matchen eftersom leksingarna då var i en mental brygga.

Men Linköping drog ner på tempot och backade hem, vilket gav Leksand en gratisbiljett tillbaka in i matchen.

Leksand pressade i offensiv zon och reducerade efter 8.15 till 2-1 genom Eric Himelfarb.

Linköpings tränare Roger Melin tog timeout. Men inget hjälpte. Stundtals var det bara Leksand och efter 11.21 klev Jens Bergenström fram, som gjorde 2-2. Det var hans nionde mål den här säsongen.

I tredje perioden ökade Linköping tempot och hade bland annat två skott i stolpen innan Leksand vaknade.

Men efter en dramatisk slutperiod, med flera chanser för båda lagen, dröjde ända till 25 sekunder in på förlängningen innan Leksands Tomi Sallinen kunde styrka pucken i mål efter ett jätteskott av Kevin Kapstad.

Leksand vann och är äntligen av med Linköpingsspöket.